Most olvasod:
A vízfutás életváltoztató varázsa

A vízfutás életváltoztató varázsa

A vízfutás életváltoztató varázsa

 

Noha hihetetlenül hatékony a kardió és a testsúly fenntartásában, a futás öregedésével nehéz lehet a testén. A járda megdörzsölése jó edzést nyújt a szívének, az biztos. A futó magas szintjével együtt megnő a térdsérülések, a sípcsont és még a csípő elmozdulásának kockázata is. 

Ha érzi a futás ezen káros hatásait, vagy olyan sérülést ápol, amely megakadályozza az energikus mozgást, akkor ideje lenne elkezdeni a vízfolyást. Vízikocogásnak is nevezik, ez a kiváló keresztedzési módszer lehetővé teszi az izmok mozgását a gravitáció súlyos hatása nélkül. Segít az izmok tonizálásában is, indokolatlan stressz nélkül a térdre, az ízületekre, a csípőre és a hátra.

Mi is pontosan a vízfolyás, és miért kellene kipróbálni?

A medencefutás az atléta legjobban őrzött titka, amely helyreállíthatja a nagy hatású edzés kopását. Tökéletes időseknek , ízületi gyulladásban szenvedőknek és azoknak, akik kényelmes ütemű alacsony vagy közepes hatású edzésre vágynak.

A vízfolyáshoz lassan, de egyenletesen kell futni a vízen. Kezdje finoman azzal a céllal, hogy átfusson a vízen, anélkül, hogy hozzáérne a medence aljához. Ugyanazokat az izmokat fogja használni a blokk körüli futáshoz, de a felhajtóerő biztonságban tartja az ízületeket és izmokat.

A derék körüli flotációs övet használva leereszkedik a medence mély végébe, és utánozza a természetes futómozgást. Amint vízbe merül, ellenállás veszi körül, mozgatja a karokat és a lábakat, hogy erőt építsen és kardiovaszkuláris edzéshez jusson.

Ha olyan futó vagy, aki az aqua-kocogást szeretné beépíteni a szokásos edzéskörébe, akkor hasonló ütemben és gyakorisággal kell medencében futnia – mint a járdán -, hogy ugyanazokat az eredményeket érje el. Bár ez nem annyira elérhető, mint a szokásos futás, végül elsajátítja a technikáját, és a medence futása könnyebbé és élvezetesebbé válik.

Melyek a legjobb aqua jogging technikák?

Ha mély vízben fut, akkor azt szeretné, ha a teste egyenes maradna, nem pedig lebukik. Hagyja, hogy a karja elernyedjen a vállától, hogy az oldalán nyugodjon, és hagyja, hogy néhány centire lebegjenek a testtől. Miután elkezdte a medence futását, ugyanúgy használja a karját, mint akkor, ha futópadon fut.

Maradjon függőleges helyzetben, amikor mindkét lábát magasra emeli, és a víz nyomásával szemben dolgozik a lefelé irányuló tolóerőnél. Amint felépíti az állóképességét, pillanatok alatt versenyezhet a hullámokon! Azt akarja, hogy a vízfutás edzése a pulzusszámot megemelje – mintha csak egyenletes, szárazföldi kocogást élvezett volna. 

 

Váltakozhat öt perc nagy intenzitású vízi kocogást egy perc gyógyulási idővel. Tegye ezt 20 percig, és fokozatosan növelje 45 percre, hogy valóban láthassa az eredményeket. Miután befejezte az edzést, élvezzen egy kellemes, gyengéd úszást, hogy kinyújtsa izmait és csökkentse pulzusát. 

Felhívjuk figyelmét, hogy ha rehabilitációs, fizikoterápiás vagy sérülés-helyreállítási céllal vízi futás alatt áll, mindig konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt megkezdi.

Milyen felszerelésre van szüksége a medence futásához?

A vízi öv segít abban, ha még nem ismeri a medence futását, és ezt következetesen szándékozik csinálni. A kezdéshez azonban igazán szüksége van egy fürdőruhára és egy helyi medencére. Ha felgyorsítja az állóképességet és az állóképességet, és meg akarja erősíteni az edzést, elkezdheti beépíteni a vízálló súlyokat, lapátokat és súlyzókat.

Legjobb tippek a vízfuttatáshoz 

  • Mindig ügyeljen a bemelegítésre. Élvezze a könnyű nyújtást és a könnyed mozdulatokat, mielőtt bemegy és felgyorsítja a víz sebességét.
  • Alkalmazza a szokásos futási formáját a vízhez. Előfordulhat, hogy magasabbra kell emelnie a lábát, és egyenesebben kell tartania a hátát, amikor vízben van, hogy valóban maximalizálja az előnyöket.
  • Mindig szánjon időt a lehűlésre. Nyújtsa ki, és lassítsa a pulzusát, hogy teste pihenjen és elnyelje az edzés hatásait.

Milyen előnyei vannak a vízfolyásnak?

A medencefutás ideális, ha gyógyul vagy éppen ülő életmódról szeretne aktívabbra váltani. Lehetővé teszi a mozgás szabad mozgását, lehetővé téve az izzadtságot anélkül, hogy fájna az ízülete vagy súlyosbítaná a sérüléseket. Bár a hagyományos edzésekhez képest alacsony hatású gyakorlat,  a mélyvízi futásról szóló 2003-as tanulmány  azt mutatja, hogy megfelelő kardiovaszkuláris aktivitást is képes biztosítani.

A vízi kocogásból a sportolók, a futók és a fizikailag megfelelő emberek is profitálhatnak. Segíthet enyhíteni az izomfájdalmat, javítani a futási formát és megnövelni az állóképességet anélkül, hogy elhasználná az ízületeit. És ha forró éghajlaton élsz, ez nagyszerű módja annak, hogy hűvös maradj edzés közben.

Mi a véleményed a cikkről?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.

Görgess fel