Most olvasod:
Szitakötő póz

Szitakötő póz

KULCS MŰVELETEK
A tadasanából (hegyi póz) a “félszék” vagy az “úri szék” pózba lépjen úgy, hogy meghajlítja a bal lábát, keresztbe teszi a bal bokáját a jobb combja felett, és csípőjét egyenletesen hátratolja, mint a szék pózolásához.

Vigye az ujjbegyeit maga elé a padlóra. Tartsa hajlítva a bal lábát (különösen a rózsaszínű lábujját), és tartsa a csípőjét vízszintesen. Csatlakoztassa alacsony hasát.

Innen kezdj el egy mély guggoló helyzetbe, emeld jobb sarkadat a padlóról.

Lélegezz be, hosszabbítsd meg a gerincedet, és kilégzéskor járj jobbra az ujjbegyeiddel egy csavarás érdekében, vidd ujjad hegyét a padlóra, a bal felkarod érintkezésbe kerül a bal lábad talpával, és a jobb ujjhegyeiddel járj eleget jobbra úgy, hogy a kezed válltól távol legyen, vagy csak kissé szélesebb. Győződjön meg róla, hogy a lélegzete sima és egyenletes marad, miközben tovább dolgozik a csavarodásban, és bal lábának talpát magasan a bal felső karjára hajtja (minél magasabb a lábad, annál könnyebb lesz a kar egyensúlya). Térjen vissza a pózból, ha remeg a lélegzete vagy rángatózó lesz. Nem baj, ha a lábad nem ér végig a hónaljáig, de a továbblépés előtt győződj meg róla, hogy a lábad a bal könyököd felett van (nincs rajta). Hasznos lehet, ha kissé magasabbra emeli a csípőjét, így némi tőkeáttételt nyerhet.

Innen kezdje el súlyának egy részét a kezébe tolni, ültesse a padlóra, és könyökét hajtsa egyenesen hátra (nem oldalra), mint a chaturanga esetében. Amikor meghajlítja a könyökeit, és előre lép a karegyensúlyba, maradjon széles a kulcscsontjain, és figyelje, hogy a válla ne merüljön a könyök alá.

A súlyát előre tolva azt tapasztalhatja, hogy a jobb lábát lebegtetheti a padlóról.

Tartsa meg a chaturanga-szerű kar helyzetét, és kerülje a jobb csípő jobb kezén való pihentetését.

Innen kinyújthatja a jobb lábát balra (hajlítsa meg a jobb lábát). Mivel a jobb lábad a bal külső bokádhoz / lábadhoz nyomja, megakadályozza, hogy a lábfej lecsúszjon.

Mi a véleményed a cikkről?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.

Görgess fel